Glimmen van trots

Ondernemen en pionieren zit bij ons in het bloed. Met onze technische kennis, de juiste partners en een beetje lef helpen we de wereld vooruit met baanbrekende innovaties op het gebied van aluminium. En daar zijn we best heel trots op!

Ocean Cleanup. Corrosiebestendig in open water

The Ocean Cleanup is een Nederlandse non-profit organisatie. Ze hebben de eerste schaalbare oplossing ontwikkeld die plastic afval in rivieren onderschept. Nog voordat het de de oceaan bereikt vangt de Interceptor het op. Voor de tweede generatie Interceptors maakt The Ocean-up gebruik van ons aluminium. Een logische keuze vanwege de corrosiebestendigheid in open water.

Scheepsmasten. Als een paal boven water.

 Aluminium is ijzersterk. Maar dan veel lichter dan ijzer. En corrosiebestendig. Ideaal dus als grondstof voor masten op zeewaardige zeilschepen en jachten. Op onze afdeling Poles maken we kwalitatief hoogstaande masten voor scheepsbouwers van over de hele wereld.

Swapfiets: Recyclebare onderdelen

De fiets met de blauwe voorband is niet meer weg te denken in de grotere steden van Nederland en Belgiƫ. Het merk heeft de transitie ingezet van bezit naar gebruik. Een innovatieve en duurzame missie. Deze duurzaamheidsgedachte klinkt door in hun hele supply chain. Hydro smelt de aluminium onderdelen van verouderde of kapotte Swapfietsen om tot grondstof voor hun nieuwe fietsen.